פרסום באתר | facebook | English
 פורום TEF
שלום אורח   [Register]  [כניסה לחשבון]
הוסף תגובה
 נושא :כוסמת וכוסמין.. 2012-01-04 09:43:13 
ליאת

אורח
שלום
האם כוסמת וכוסמין שניהם אותו הדבר??
סליחה על הבורות..
יש לי בבית קמח כוסמין ואני אופה איתו. מה היתרונות שלו על פני קמח מלא מחיטה?
ומה היתרונות של שתיית תה ירוק? ואיזה מומלץ לקנות בבית טבע? יש סנצ'ה ובנצ'ה..
IP נרשם
ציטוט
 נושא :Re:כוסמת וכוסמין.. 2012-01-04 22:34:10 
eyalshpringer
מנהל פורום
שלום ליאת,
כוסמת היא צמח ממשפחת הארכוביתיים אשר איננו דגן אמיתי. תוכלי לקרוא עליו יותר כאן.
כוסמין הוא זן של חיטה בעל איכות חמימה ויבשה יותר, פחות גלוטן ופחות נטייה לעורר אלרגיה. אני חושב שיש לנו גם מידע על כוסמין באתר.
תה ירוק הינו בעל אפקט קר ויבש. הוא מתאים במיוחד לאוכלי בשר ולעונת הקיץ. לתה הירוק טעם מר ועפיץ והרבה יתרונות בריאותיים אשר פירוט של כולם ידרוש כתיבת מאמר שלם. בין יתרונותיו- הגנה מדלקות חניכיים, סיוע במניעת סרטן ובעיות כלי דם, הפחתת דלקות בגוף וסיוע להרזיה. יש לזכור כי תה ירוק עלול לפגוע בספיגת ברזל וכי הוא מכיל קפאין. מבין הסוגים שהזכרת תה בנצ'ה הכי מתאים לחורף.
בברכה,
אייל שפרינגר
IP נרשם
ציטוט
 נושא :תה ירוק וברזל בהריון.. 2012-01-05 11:10:40 
ליאת

אורח
תודה אייל!
לגבי תה ירוק-בנצ'ה - אני בהריון, אם אשתה כוס ביום-זה עלול להפריע לברזל? שגם כך יורד בהריון...או שכוס אחת ביום זה בסדר..?

ועוד שאלה-אני לקראת סוף חודש שישי להריון וסה"כ מרגישה טוב, עדיין לא לקחתי ברזל כתוסף תזונה, למרות שהרופא נשים המליץ..
מה דעתך? כדאי להתחיל לקחת עכשיו כדי למנוע ירידה של ההמוגלובין?
או רק אם בבדיקות הדם הקרובות תהיה ירידה בהמוגלובין (שהיה תקין עד עכשיו- בסביבות 12).
בהריונות שעברו לקחתי "פלורויטל" - ברזל נוזלי טבעי. אתה ממליץ עליו / על ברזל אחר?
IP נרשם
ציטוט
 נושא :Re:תה ירוק וברזל בהריון.. 2012-01-06 08:20:38 
eyalshpringer
מנהל פורום
שלום ליאת,
תה ירוק מפריע לספיגת ברזל במיוחד אם שותים אותו סמוך לארוחה. מרגע שהמוגלובין יורד בזמן הריון, קשה יותר להחזירו לרמות נורמליות, ולכן כדאי מלכתחילה למנוע מצב זה. קיימות כל מיני אופציות "טבעיות" לשמירה על רמות ברזל גבוהות, כמו תוסף פלורויטל, שימוש במים עשירים בברזל(להשגה בבית מרקחת "זילי"), ואכילה של איברים פנימיים בכמויות קטנות על קיבה ריקה עם תוספת של מזונות חומציים כמו עגבניה או לימון. העניין הוא מהי יכולת הספיגה שלך? אני לא יכול להמליץ לך להימנע מעצת רופא. מציע לך להתייעץ איתו או עם מטפל שמכיר אותך ויכול לאבחן אותך, להעלות בפניהם את האופציות הללו ולשאול לדעתם לגבי יעילות הפתרונות שהצעתי ואם עדיין יש צורך לקחת תוסף או להגיב בהתאם לבדיקות דם תקופתיות.
בברכה,
אייל שפרינגר.
IP נרשם
נערך לאחרונה: 2012-01-06 08:20:38 על ידי eyalshpringer סיבת עריכה:
ציטוט
הוסף תגובה
עמוד #