פרסום באתר | facebook | English
 פורום TEF
שלום אורח   [Register]  [כניסה לחשבון]
 נושא :איך מתקנים טעויות?.. 2011-10-08 13:46:33 
ganit_g

יש לי ילד בן חצי שנה שאחרי קריאת האתר אני מבינה שעשיתי כמה טעויות השאלה רק איך עכשיו מתקנים????
בגיל 4 חוד' התחלנו טעימות קצת ירקות אך בעיקר פירות עקב העדפתו הניכרת לאחרון...
הוא טעם בטטה, גזר, דלעת, קישוא, תפוא, אבוקדו, אפרסק, תפוח, שזיף, ענבים, בננה, אגס. יום אחד טעם מעט עוף. זהו.
הפירות לא בושלו לא הוא אכל אותם ככה מרוסקים טריים.

בערב לפני השינה אני מוסיפה לו כפית וחצי דייסת אורז לסימילאק.

אז מה עושים מכאן? איך ממשיכים ומתקנים????

אגב, כשאתה כותב על דייסת אורז זה שווה ערך לאבקת דייסת אורז של מטרנה?

תודה מראש, גנית.
IP נרשם
 נושא :Re:איך מתקנים טעויות?.. 2011-10-11 20:58:03 
אסף פאיט
מנהל פורום
קודם כל הייתי רוצה לדעת מה היתה התגובה של בנך לאוכל בחודשיים האחרונים? האם יש לו בעיות במערכת העיכול? ליחה או לחות במערכת הנשימה? אולי לבן שלך יש עיכול חזק והפירות והירקות החיים מתאימים לו?!
בכל אופן, אפשר לשנות את ההרגלים שלו אבל זה עשוי לעורר אצלו התנגדות ומרד. אם תתעקשי בצורה אוהבת ומדוייקת בסוף הוא יתרצה וישתף פעולה. אני ממליץ להכין דייסת אורז ו/או דייסת קוואקר כל יום. בהדרגה לשלב בדייסה ירקות מבושלים. להגיש גם מנה של חלבון מהחי כל יום, עוף טחון או ביצה, ובהדרגה לשלב סוגי חלבון נוספים כמו הודו ובקר.
את הפירות לבשל ולהגביל לארוחה אחת קבועה ביום.
חשוב לזכור, את אחראית על סוג המזון ואיכותו, בנך על כמות המזון. תחליטי על שגרה קבועה (לדוגמה בבוקר דייסה, בצהריים חלבון וירקות, אחה"צ פרי מבושל) ותתמידי בה גם אם הוא מסרב לאכול את מה שבישלת לו. אל תתאכזבי או תראי לו שאת מתוסכלת, רק תמשיכי לחייך....
עוד דבר שיכול לעזור הוא שתאכלי ביחד אתו מהמזון שלו, לארח לו חברה ולשמש לו דוגמה 
דייסת האורז של מטרנה אינה נחשבת תחליף לדייסה מבושלת.
לבריאות ובהצלחה!
אסף
IP נרשם
עמוד #