פרסום באתר | facebook | English
 פורום TEF
שלום אורח   [Register]  [כניסה לחשבון]
 נושא :בן 11 חודש שרק עכשיו מתחיל לאכול.. 2011-05-17 10:40:07 
נימרה
חדש
בהמשך לשיחתנו, חזרתי להציע לו רסקים מבושלים ובימים האחרונים הוא התחיל סוף סוף לאכול. קצת, לאט, אבל אוכל.
עכשיו אני צריכה להבין איך לסדר את הארוחות.
מה צריך להיות סדר היום מבחינת אוכל?
והשילוב בין ההנקה לאוכל?
נכון לעכשיו אני מציעה לו 3 ארוחות - בוקר, צהרים וערב.
כמה ארוחות וארוחות ביניים הוא אמור לקבל?
מה בגדול כדאי להציע בכל ארוחה?

יש לך אולי איזו המלצה על ספר מתכונים / אוכל לילדים?
אתה מכיר את הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"?
IP נרשם
 נושא :Re:בן 11 חודש שרק עכשיו מתחיל לאכול.. 2011-05-17 12:38:56 
אסף פאיט
מנהל פורום
כיון שהמטרה שלנו היא לעזור לעמוס לעלות במשקל, נרצה לשלב יותר מזון וארוחות במהלך היום. ההנקה היא רק השלמה וכמובן חיבור וקרבה שביניכם, אך בגיל שנה אינה תורמת בצורה משמעותית לצבירת מאסה.
לכן, אני מציע שתעברי לסדר יום של 4 ארוחות, ותוך זמן קצר ל-5 ארוחות ביום. המנות יכולות להיות קטנות מאוד. ארוחות קטנות, מבושלות ובזמנים קבועים היא דרך טובה לחזק את העיכול, לשפר את הספיגה ובכך לתרום ליצירת אנרגיה זמינה ולעליה במשקל. אני מציע שלא יהיה הבדל מהותי בין ארוחות עיקריות לבין ארוחות ביניים, כוונתי היא שניתן להגיש לעמוס את אותם המזונות גם בארוחות עיקריות וגם בארוחות ביניים.
את ההנקה רצוי להפריד עד כמה שניתן מהארוחות, כך שלא יווצר קשר הכרתי בין המזון להנקה, כלומר ההנקה אפשר לומר הופכת לארוחות ביניים.
להלן הצעה לארוחות במהלך היום, אפשר להחליף את הסדר של הארוחות:
ארוחת בוקר: יכולה לכלול דגן וירק מבושלים לדייסה, למשל קוואקר ובטטה, בתוספת שומנית של גהי, שמן קוקוס איכותי או ממרח שקדיה.
ארוחת 10: לחם לבן איכותי מטוגן בביצה ושמן זית או גהי.
ארוחת צהריים: חלבון מהחי מבושל ורצוי טחון (עוף, הודו, בשר, דג, כבד עוף), פסטה/ספגטי, ירק מבושל. ארוחה זו בהחלט אפשר להציע גם כארוחת בוקר!
ארוחת 16: לפתן מבושל עם תוספת שקדיה
ארוחת ערב: מרק ירקות טחון עם אורז לבן/קוואקר/קוסקוס

ספר המתכונים "לאכול נכון מהרגע הראשון" של הילה נוה ויפה פרנקל נותן השראה ומתכונים טובים בהחלט.
בהצלחה ולבריאות!
אסף פאיט Dip.Ac.CH
asafeit@gmail.com
IP נרשם
 נושא :Re:בן 11 חודש שרק עכשיו מתחיל לאכול.. 2011-05-17 15:14:17 
נימרה
חדש
מה לגבי דייסת כוסמין?
זאת הדייסה שאנחנו אוכלים בבוקר וגם הוא נהנה ממנה.
או שעדיף קוואקר?
IP נרשם
 נושא :Re:בן 11 חודש שרק עכשיו מתחיל לאכול.. 2011-05-17 15:42:57 
אסף פאיט
מנהל פורום
אם כוונתך לפתיתי כוסמין (בדומה לפתיתי שבולת שועל - כלומר בשפת העם קוואקר) אז בעקרון התשובה שלי היא חיובית.
אולם כדאי להבחין בהבדלים שבין שני סוגי הפתיתים. קוואקר דגן יותר לח ואילו כוסמין יחסית אליו יותר יבש. לצורך עליה במשקל נראה לי שהקוואקר יותר מתאים. לילדים עם עודפי חום וליחה מתאים יותר פתיתי כוסמין.
לבריאות!
אסף פאיט
asafeit@gmail.com
IP נרשם
עמוד #