פרסום באתר
|
facebook
|
English
דף הבית
אודות
מהי TEF
מייסדי TEF
המסלול למטופל
מתכונים
מתכוני חורף
מתכוני אביב
מתכוני קיץ
מתכוני סוף קיץ
מתכוני סתיו
משקאות מיוחדים
תבלינים מיוחדים
מתכונים מיוחדים
עם מעט סיבים
מתכונים מתוקים
מהחי
מתכונים חלביים
הרחבת הדעת
מאמרים מקצועיים
כתבות
סיפורי מקרה
TEF ברשת
פורום
צור קשר
תזונת ילדים
אינדקס מזונות
קורסים והרצאות
המומלצים שלנו
פרויקטים
ארועים
מוצרים למכירה
פורום TEF
דף פורום ראשי
הודעות אחרונות
שלום אורח
[Register]
[כניסה לחשבון]
נושא :בת 4 חודשים- ירקות ומה עוד??..
2011-01-18 09:45:40
יהלי
0
שלום רב,
התחלתי לתת טעימות ירקות מאודים לבתי בת ה 4 חודשים. היא מאוד אוהבת את זה ולפעמים אני אפילו נותנת יותר מ 2 כפיות. האם תקין? הטעימות מתבצעות בסביבות 11 בבוקר.
איך כדאי להמשיך מכאן? נתתי לה בטטה, קישוא, בצל, גזר, דלורית ותפו"א. עד עתה כל ירק בנפרד למשך יומיים. היום אתן לה את כולם יחדיו.
אציין שהיא סובלת מ
ריפלוקס סמוי
, ניזונה עכשיו ממטרנה עם 2 כפיות דייסת קורנפלור (לפני כן מאינפמיל) ובנוסף מקבלת תרופה זנטק.
כולי תקווה כי הטעימות יתקדמו יפה ויחסית במהירות שנעבור לארוחה (מתי זה קורה בערך???) בכדי לסיים עם תקופת הריפלוקס ובהדרגה לסיים עם התרופה ולהתחיל אורח חיים שפוי יותר..
אז, איך ממשיכים? להמשיך לתת לה ירקות כל יום ולהוסיף בשעה אחרת פירות? איך הכי כדאי להגיש פירות (בטיפת חלב אמרו לי להשתמש במיץ תפוזים כבסיס לפרי בבלנדר, במקום מים. האם נכון?) בנוסף, נאמר לי בטיפת חלב שאין צורך בדייסת אורז לילדה כיוון שהיא מקבלת דייסת קורנפלור בכל האכלה. האם נכון?
מתי להוסיף טחינה וכו' חלמון ביצה ? האם מותר אבוקדו? אשמח לתשובתך.
תודה מראש וכל הכבוד!!
IP נרשם
נושא :Re:בת 4 חודשים- ירקות ומה עוד??..
2011-01-18 21:51:15
אסף פאיט
מנהל פורום
2
שלום יהלי,
לגישת התזונה הסינית פירות משאירים לשלב מאוחר יותר ולפני כן מבססים הרגלי אכילה של ירקות מבושלים, דגנים (אורז לבן, קוואקר) ומזונות מהחי (חלמון ביצה, עוף, בשר, דג).
אני מציע שתתחילי לשלב דייסת אורז בטעימות. אין קשר בין הקורנפלור בבמטרנה שמטרתו להכביד ולמנוע פליטה של האוכל החוצה, לבין טעימות של מזון מבושל.
קצב ההתקדמות של כל תינוק/ת אישי, אך המטרה הסופית עד גיל שנה היא להגיע למצב של 5 ארוחות ביום. את יכולה לעבור מטעימה אחת ביום לשתי טעימות ביום ולבדוק את התגובה של בתך. באותו אופן להמשיך לשלוש טעימות ביום וכן הלאה. במשך הזמן הטעימות יהפכו יותר לארוחות מבחינת הנפח. האחריות שלך היא רק על איכות וסוג המזון, בתך אחראית לכמויות. כל זמן שהיא מבקשת עוד מזון, אפשרי לה להמשיך לאכול. כלל זה אינו תופס לגבי פירות ומזון מתוק, אז האינטואיציה של התינוק/ת נעלמת מפאת הטעם המציף את כל החושים.
רכיב שומני רצוי להוסיף בכמות קטנה לכל ארוחה. בשלב הטעימות אפשר להשתמש בטיפות בודדות של שמן איכותי בכבישה קרה. בהמשך אפשר לשלב שמנים נוספים: טחינה, שקדיה ואבוקדו.
אני מפנה אותך למאמר באתר על הסדר ההגיוני למעבר ממטרנה למזון מוצק:
http://foodenergetics.com/broadening-the-knowledge/articles/259-first-food-for-babies
בהצלחה!
אסף פאיט
asafeit@gmail.com
IP נרשם
עמוד #
5
10
15
20
25
30
50